Docent training WeDo 2.0

 

 LEGO Education WeDo2.0 door PXL Hasselt

 

Levenslang leren bij PXL in Hasselt.

Ontdek alle seminaries en workshops in de LEGO Education Innovation Studio

van PXL Education

 24 september 2019 Start To STEM met LEGO® Education WeDo 2.0 Inschrijven
 18 januari 2020 Start To STEM met LEGO® Education WeDo 2.0 Inschrijven

 

 LEGO Education WeDo2.0 door PEDIC Gent

 

STEM-onderwijs is hot! ...maar hoe doe je dat? Via de materialen van LEGO Education WeDo is dat kinderspel. Tijdens deze nascholing leer je hands-on hoe je als leerkracht met STEM kan bezig zijn. Via de intuïtieve, op pictogrammen gebaseerde drag-and-drop-software en de interactieve activiteiten, ervaar je onmiddellijk dat leerlingen zich snel kunnen verdiepen in programmeren en Natuur en Techniek.

Leren over basisconcepten uit het dagelijkse leven: motoren, tandwielen, sensoren, aandrijfriemen, overbrenging van krachten... gebeuren vanaf nu op een bijzonder praktische manier. Leren samenwerken, actief ideeën, concepten en ervaringen uitwisselen met elkaar, krijgen tijdens deze nascholing voldoende plaats zodat je nadien onmiddellijk aan de slag kan gaan in je klas. In deze nascholing werken we met de tweede generatie LEGO Education WeDo bouwdozen en software!!!

 19 oktober 2020 Vorming WeDo 2.0 - individuele leerkrachten Inschrijven
 9 februari 2021 Vorming WeDo 2.0 - individuele leerkrachten Inschrijven
 Op afspraak Vorming WeDo 2.0 - teamnascholingen Inschrijven

 

 LEGO Education WeDo2.0 door Technopolis Mechelen

 

Tijdens onze LEGO WeDo 2.0 workshop maak je kennis met het 4C-concept (Connect, Construct, Contemplate & Continue). Stap voor stap ontdek je de mogelijkheden en leer je werken met de software, zodat je nadien met het pakket in de klas aan de slag kan. Zo leer je je leerlingen op een eenvoudige en visuele manier programmeren en een eigen constructie bouwen.

De workshop past binnen het leerplankader wetenschap en technologie en de referentiekaders taal en rekenen, kerndoelen en noodzakelijke vaardigheden voor de 21e eeuw. Het LEGO-pakket werd ontworpen in het kader van onderzoekend en ontwerpend leren.

 23 oktober 2019 Aan de slag met LEGO WeDo 2.0 Inschrijven
     

 

 LEGO Education WeDo2.0 door de STEMpel Brugge

 

WeDo 2.0 is een fantastisch, eenvoudig te gebruiken tool die leerlingen in staat stelt om te leren, te bouwen en dan de modellen via programmatiesoftware tot leven te brengen. Hier zetten de leerlingen de eerste stappen in het leren programmeren en komen hun bouwsels tot leven. Naast het louter programmeren zijn er oneindig veel mogelijkheden om STEM-activiteiten met We DO uit te werken.

 14 november 2019 WeDo 2.0 - 2de & 3de graad Inschrijven
 14 januari 2020 WeDo 2.0 - 2de & 3de graad Inschrijven
     

 

 LEGO Education WeDo2.0 door Teach Learn Grow

TEACH LEARN GROW

WeDo 2.0 van LEGO Education is een fantastisch nieuw leermiddel dat is ontworpen om kinderen kennis te laten maken met robotica, engineering, programmeren en algemeen STEM/technisch onderwijs door middel van een op robots gebaseerd leersysteem. Het basispakket wordt geleverd met 280 bouwelementen, een Bluetooth Low Energy-gebaseerde hub die verbonden is met een motor, evenals bewegings- en kantelsensoren.

LEGO WeDo 2.0 stelt kinderen in staat om hun wetenschappelijke ontdekkingen te onderzoeken, te verkennen, te creëren, samen te werken, te delen en te presenteren terwijl ze zich een weg banen door de 40 uur aan spannende, gevarieerde en boeiende projecten die relevant zijn voor het echte leven.

Alle vormingen zijn op afspraak, contacteer ons