Beschrijving

Ontdek Ned, de nieuwe 6-assige robotarm gebaseerd op open-source technologieën ontworpen voor onderwijs, professionele training en onderzoek.

Ned geeft scholen de mogelijkheid om hun studenten meer te leren over robotica en Industrie 4.0. De 6-assige robot, open-source is qua ontwerp vergelijkbaar met industriële robots. Ned kan ook in onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria gebruikt worden om nieuwe toepassingen van collaboratieve robotica te testen.

Ontwikkeling

Ned is ontworpen om alle bewegingen te reproduceren die nodig zijn voor de meest geavanceerde toepassingen met een precisie en een herhaalbaarheid van 0,5 mm.

De aluminium structuur maakt Ned robuust en soepel, waardoor hij de vereiste bewegingen voor uw robotica-projecten vloeiend kan uitvoeren.

Deze cobot profiteert van de mogelijkheden van de Raspberry Pi 4, met een 64-bit ARM V8 high-performance processor, 2Gb RAM en een verbeterde connectiviteit.
 

Ned is een collaboratieve robot gebaseerd op Ubuntu 18.04 en ROS (Robot Operating System) Melodic, een open-source oplossing gemaakt voor robotica. Via ROS heeft Ned meerdere bibliotheken waardoor u veel programma's kunt ontwerpen, van de meest eenvoudige tot de meest complexe, die vervolgens op een flexibele manier op uw behoeften inspelen.

Gebruik

Ned is geschikt voor onderwijs en onderzoek betekent in toepassingen die trouw zijn aan de industriële realiteit:

  • Gebruik een visuele programmeermethode voor de eenvoudigste processen (Blockly, vergelijkbaar met Scratch)
  • Maak uw eigen programma's waarmee u complexe processen kunt creëren, zoals programma's die zijn gemaakt voor multirobot of waarvoor u kunstmatige intelligentie nodig hebt.
  • Maak een prototype van complete industriële scenario's zoals "pick & place" (pak een object op om het te verplaatsen), "pick & pack" (neem een object en stop het in een verpakking) ...

Hoe bestuur je NED?

  • Schakel de leermodus van Ned in om hem handmatig te positioneren en leer hem posities om te reproduceren. Ned besturen is zo eenvoudig als het indrukken van een knop.
  • Met Niryo Studio, de gratis desktop-applicatie, kunt u blokken gebruiken om uw eigen robotica programma's te maken. Onze visuele programmeerinterface is gebaseerd op Blockly (vergelijkbaar met Scratch) en stelt u in staat om snel en eenvoudig robotprogramma's te maken zonder enige programmeerkennis.
  • Gebruik een Arduino of een Raspberry Pi om Ned te besturen via zijn digitale in- en uitgangen (tutorial).
  • Gevorderde gebruikers: ontwikkel uw eigen controller (gebruik een computermuis, een toetsenbord, een gamecontroller of Leap Motion om Ned te besturen volgens uw voorkeuren en behoeften), gebruik onze API (Python, Modbus, TCP) om Ned direct of op afstand te besturen, of duik direct in de ROS-code, die open-source is.

Technische specificaties

Aantal assen 6
Gewicht 6,5 kg
Payload 300 g
Max bereik 440 mm
Precisie 0,5 mm*
Herhaalbaarheid 0,5 mm*
   
Power Supply 11.1 Volts / 6A
Communicatie Ethernet 1 Gb/s
WIFI 2,4GHz & 5GHz – 802.11 g/g/n/ac – (~31 dBm, <80dBm)
Bluetooth 5.0 BLE
USB
Interface/Programming Windows/MacOS/Linux (desktop application) & APIs
Verbruik ~ 60 W
Materialen Aluminum, PLA (3D printing)
Porten 1 Ethernet + 2 USB 3.0 + 2 USB 2.0
Hardware Raspberry pi 4
+ 3 x NiryoSteppers
+ 2 x Dynamixel XL – 430
+ 1 x Dynamixel XL – 320
Collision detection sensor Magnetic sensor (on motor)

*Ned is a robot primarily made for educational purposes, and testing of small assembly lines. We do not guarantee any precision and robustness over time for your application.

Info & Downloads

NIRYO Ned User Manual

NiRYO NED Brochure EN