Sensoren

De Lego Education® Mindstorms EV3 is een bouwset van Lego Education© die geoptimaliseerd is voor gebruik in de klas. Uw leerlingen kunnen dankzij de LEGO Mindstorms sets leren werken met de Lego® Mindstorms software. Met de LEGO

Mindstorms Sets kunnen uw studenten leren bouwen met Lego Technic® en leren programmeren. Alle mogelijke LEGO Mindstorms Sensoren vindt u bij ons. Wacht daarom niet langer en bestel de LEGO Mindstorms Sensoren vandaag nog bij RATO Education!


De LEGO Mindstorms Sensoren

  • Vernier Sensor Adaptor: met de Vernier EV3/NXT Sensor Adaptor kunt u Vernier sensoren integreren met de EV3/NXT brick en de EV3/NXT Software. Hierdoor kan je nog meer wetenschappelijke experimenten uitvoeren met je leerlingen. De adapter is zeer eenvoudig te monteren op de EV3/NXT-modellen.
  • Temperatuursensor: dankzij de temperatuursensor kan u temperaturen meten van
    -20°C tot wel +120°C!
  • EV3 kleur/lichtsensor: deze digitale sensor kan wel acht verschillende kleuren onderscheiden. Ook fungeert deze als lichtsensor door verschillende intensiteiten van licht op te vangen. Leerlingen kunnen robots kleuren en lijnen laten volgen en experimenteren met lichtintensiteit. Dankzij de EV3 kleur en lichtsensor leren ze werken met technologie die gebruikt wordt in onder andere de recyclage-industrie, landbouwindustrie en pakketindustrie.
  • EV3 Gyro Sensor: deze sensor meet de draaisnelheid en verandert de oriëntatie van de robot. Studenten kunnen dankzij deze sensor verschillende hoeken, balansen en technologieën ontdekken die in de realiteit gebruikt worden voor onder andere Segway®, navigatiesystemen en spelcomputers.
  • EV3 Ultrasoon Sensor: dankzij deze digitale sensor kunnen studenten leren hoe geluidsgolven en echo’s werken. De Ultrasoon Sensor maakt zelf geluidsgolven en leest de echo’s zodat studenten kunnen onderzoeken op welke afstand objecten staan. Met deze sensor kunnen studenten systemen maken die bijvoorbeeld de afstand tussen twee voertuigen kunnen meten in het verkeer.
  • EV3 IR Sensor: deze digitale sensor werkt dankzij infrarood technologie. Dankzij de IR Sensor kunnen studenten robots maken die werken op afstandsbediening en ontdekken hoe infrarood technologie werkt bij onder andere afstandsbedieningen voor TV en veiligheidssystemen.
  • EV3 IR Beacon: de IR Beacon is gemaakt om samen met de EV3 IR Sensor. Deze beacon zendt infrarood signalen uit die de IR Sensor opneemt en analyseert. De IR Beacon kan ook gebruikt worden als afstandsbediening voor de EV3 P-Brick, door middel van signalen die naar de IR Sensor worden gestuurd.


Bestel uw LEGO Mindstorms Sensoren bij RATO Education!

Zoekt u manieren om uw LEGO Mindstorms EV3 uit te breiden en nog leuker te maken voor uw studenten? Zoek niet verder.
De LEGO Mindstorms Sensoren zijn perfect om het hele Lego® Education Mindstorms EV3 proces nog leerrijker te maken. Alle mogelijke sensoren en nog veel meer kan u online bestellen bij RATO Education, waar scholen kunnen betalen nà de levering, die tevens gratis is vanaf €100!