Development Boards

Arduino is een computerplatform dat gemaakt is om microcontrollers eenvoudig te maken. Arduino kan gebruikt worden door hobbyisten, kunstenaars, artiesten, en nog zo veel meer mensen. Iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerpen en maken van slimme en creatieve ontwerpen, zit goed bij Arduino.

Wij bieden gratis verzending vanaf €100 en scholen betalen pas na de levering. Koop daarom Arduino nu bij Rato Education!

Arduino Development Boards:

De Arduino Development Boards zijn microcontrollers die beschikbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Deze verschillende boards hebben elk hun eigen specs en voordelen, maar kennen ook overeenkomsten. Elke Arduino robot bestaat uit een microcontroller met daaromheen verschillende input- en outputs. Deze worden op hun beurt aan sensoren aangesloten (40 mA maximum per aansluiting). Deze sensoren laten de Arduino daadwerkelijk iets doen door een signaal door te geven aan de actor.

De meest eenvoudige van de Arduino Development Boards is de Arduino Uno Rev.3. De Arduino Uno is een microcontroller-board dat gebaseerd is op de ATmega328. De volledige ondersteuning van deze microcontroller is aanwezig op de Arduino Uno. U kan hem aansluiten op een computer via USB of op een lichtnetadapter. Zo kan u snel aan de slag. De Arduino Uno Rev.3 verschilt van de Rev.2 op gebied van FTDI naar ATmega16U2, die geprogrammeerd is als USB/serieel-omzetter.

Ook zijn er meer geavanceerde Arduino Development Boards en mini development boards:

De Arduino Mega 2560 Rev.3 is een microcontroller-board dat gebaseerd is op ATmega2560. Deze is voorzien van 54 digitale in- en uitganspinnen, 16 analoge ingangen, 4 UARTs en een keramische resonator. Ook beschikt deze over een USB-aansluiting, een power jack, een ICSP-header en een resetknop. Ook de Mega2560 Rev.3 bevat alles dat nodig is om de microcontroller te ondersteunen. U kan deze aansluiten op een computer via USB, of aansluiten aan een AC-naar-DC-adapter- of batterij. De Mega is compatibel met de meeste Arduino Uno Duemilanove of Diecimila shields.

Arduino Mini 05 (zonder of met headers): Deze kleine microcontroller is bestemd voor gebruik op breadboards en wanneer er ruimte vereist is. De 05 versie heeft een nieuw pakket voor de ATmega328, waarbij het mogelijk is om alle componenten bovenaan het board te plaatsen. De Arduino Mini 05 is een Arduino Development Board die voorzien is van een onboard resetknop.

De overige Arduino Development Boards die RATO Education aanbiedt zijn:

  • Arduino Due
  • Arduino Leonardo (met of zonder headers) + Arduino Leonardo ontwikkelbord
  • Arduino Micro + Arduino Micro ontwikkelbord
  • Arduino Yun
  • Arduino Mega ontwikkelbord
  • Arduino Uno ontwikkelbord


Bestel Al Uw Arduino Development Boards Nu bij RATO Education!

Wilt u graag op een eenvoudige en betaalbare manier leren programmeren? Arduino Kits zijn de perfecte start voor al uw digitale avonturen! Experimenteren, robots bouwen, programmeren. Dit kan allemaal met de Arduino Development Boards die u kiest naargelang preferenties en moeilijkheidsgraat. Bestel daarom uw Arduino Development Boards bij RATO Education, want wij bieden gratis verzending aan vanaf €100 en scholen