WeDo 2.0

 

Opleidingen bij onze partners.

 

PXL-EDUCATION

 

Data

 

WeDo 2.0 is een eigentijdse LEGO® Education bouwset waarmee kinderen wetenschap kunnen ontdekken. Met de veelzijdigheid van LEGO-stenen en de uitgebreide programmeermogelijkheden worden leerlingen aangemoedigd om creatief te ontwerpen en onderzoeken. Je gaat zelf aan de slag met dit materiaal om deze prima match tussen wetenschap en ICT te ervaren.

  Hasselt:
10/10/2017  >> Info
06/02/2018  >> Info
 
 
 
 

Navormingscentrum PEDIC

 

Data

  STEM-onderwijs is hot! ...maar hoe doe je dat? Via de materialen van LEGO Education WeDo is dat kinderspel. Tijdens deze nascholing leer je hands-on hoe je als leerkracht met STEM kan bezig zijn. Via de intuïtieve, op pictogrammen gebaseerde drag-and-drop-software en de interactieve activiteiten, ervaar je onmiddellijk dat leerlingen zich snel kunnen verdiepen in programmeren en Natuur en Techniek.

Leren over basisconcepten uit het dagelijkse leven: motoren, tandwielen, sensoren, aandrijfriemen, overbrenging van krachten... gebeuren vanaf nu op een bijzonder praktische manier. Leren samenwerken, actief ideeën, concepten en ervaringen uitwisselen met elkaar, krijgen tijdens deze nascholing voldoende plaats zodat je nadien onmiddellijk aan de slag kan gaan in je klas. In deze nascholing werken we met de tweede generatie LEGO Education WeDo bouwdozen en software!!!

  Gent:
24/10/2017  >> Info
01/02/2018  >> Info